logoΙστορία – Συντελεστές – Επικοινωνία

Ιστορία

Ξεκίνησα να γράφω την ιστορία του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ, θέλοντας να καλύψω πρωτίστως τη δική μου ανάγκη να διαβάσω σκοτεινές, υπερφυσικές και συνάμα ανθρώπινες ιστορίες, ένα υβριδικό είδος, που δεν αγγίζει εύκολα η ελληνική παραγωγή comics. Η σειρά ΣΥΝΔΡΟΜΟ, καθώς και το graphic novel ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η Αρχή Είναι Το Τέλος, είναι το προϊόν αυτής ακριβώς της ακροβασίας ανάμεσα στο μεταφυσικό και το ρεαλιστικό.

Η σειρά ΣΥΝΔΡΟΜΟ αποτελείται από τέσσερα τεύχη, κάθε ένα από τα οποία είναι το πορτρέτο ενός χαρακτήρα, ενώ παράλληλα χτίζεται η ιστορία τεσσάρων νέων ανθρώπων που ανακαλύπτουν ότι η πραγματικότητα των άλλων διαφέρει πολύ από όσα τους υπαγορεύουν οι δικές τους αισθήσεις. Απομονωμένοι και τρομαγμένοι, οι ήρωες συστήνονται μέσα από ιατρικά και παραϊατρικά σύνδρομα, που κυριολεκτικά τους μεταμορφώνουν σε παρίες.

Κάθε τεύχος έχει διαφορετικό σχεδιαστή (Χρήστος Μαρτίνης, Γιάννης Ρουμπούλιας, Γαβριήλ Τομπαλίδης, Αλέξια Οθωναίου) ώστε να καθίσταται ακόμη πιο μοναδική η φωνή του κάθε χαρακτήρα, μέσα από διαφορετικά σχεδιαστικά στυλ και τεχνοτροπίες.

Το graphic novel ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η Αρχή Είναι Το Τέλος, σε σχέδιο Χρήστου Μαρτίνη, είναι η κοινή ιστορία αυτών των τεσσάρων χαρακτήρων. Ο λόγος που η μοίρα, ή άλλες δυνάμεις, τους έφεραν κοντά, ώστε να ζήσουν τη μεγάλη περιπέτεια που θα αλλάξει τις ζωές τους.

Στην ιστοσελίδα του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ θα βρείτε συνόψεις των ιστοριών, δείγματα των comics, extras, wallpapers, trailers και προτεινόμενες μουσικές, για μια πιο ολοκληρωμένη αναγνωστική εμπειρία.

H.K.

——————————————————————————————————————————————————–

Συντελεστές

ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΙΡΤΖΙΓΙΑΝΟΓΛΟΥ (Σενάριο)
Γράφει για τα comics από το 1996 και δημοσιογραφεί από το 1998, απολαμβάνοντας εξίσου να αρθρογραφεί και για μουσική. Είναι υπεύθυνος εκδόσεων της Comicdom Press και ένας εκ των τεσσάρων διοργανωτών του φεστιβάλ comics, Comicdom Con Athens. Έχει γράψει τη σειρά τεσσάρων τευχών ΣΥΝΔΡΟΜΟ, το ομώνυμο graphic novel και μια μικρή ιστορία για το δίκτυο καλλιτεχνών Comixiade (www.comixiade.org), με τίτλο HOW DID WE COME TO THIS?, σε σχέδιο της Βάλιας Καπάδαη. Έχει συνεργαστεί με τους σχεδιαστές Χρήστο Μαρτίνη, Γιάννη Ρουμπούλια, Γαβριήλ Τομπαλίδη και Αλέξια Οθωναίου. Αυτόν τον καιρό, διασκευάζει σε comic ένα ελληνικό μυθιστόρημα, με τον Γαβριήλ Τομπαλίδη, και συνεργάζεται με τη Βάλια Καπάδαη, σε ένα graphic novel. Αγαπάει να διαβάζει και να σκαρώνει σκοτεινές ιστορίες και είναι απολύτως βέβαιος πως θα συνεχίσει να συνοδεύει τα σενάριά του με soundtrack, για όσο ακόμη γράφει comics.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ (Εικονογράφηση: ΣΥΝΔΡΟΜΟ #1, ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η Αρχή Είναι Το Τέλος)
Είναι δημιουργός comics και εικονογράφος, απόφοιτος του τμήματος γραφιστικής του ΤΕΙ Αθηνών (ΒΑ). Έχει εργαστεί για τις εκδόσεις Ψυχής τα Λαμπυρίσματα, όπου ασχολήθηκε με artwork για comics, εξώφυλλα, χρωματισμούς και εικονογραφήσεις για παιχνίδι συλλεκτικών καρτών. Έχει συνεργαστεί με τη Jemma Press, δημιουργώντας ένα comic για την ανθολογία ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ, καθώς και το graphic novel ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ, το οποίο έγραψε και εικονογράφησε ο ίδιος, στο πλαίσιο της διατριβής του για το ΒΑ στο graphic design. Για την Comicdom Press, έχει εικονογραφήσει το graphic novel ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ και το πρώτο τεύχος της ομώνυμης σειράς, ενώ συμμετείχε και στην προωθητική εικονογράφηση του τρίτου τεύχους. Είναι συν-ιδιοκτήτης του στούντιο Plotpoint Productions, μέσω του οποίου δημιούργησε το graphic novel ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ, καθώς και background illustrations, props και character designs για το flash game Kolobok2012.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΠΟΥΛΙΑΣ (Εικονογράφηση: ΣΥΝΔΡΟΜΟ #2)
Ο Γιάννης Ρουμπούλιας (γνωστός και ως Rubus) είναι βραβευμένος δημιουργός comics και γελοιογράφος. Ήταν αυτοδίδακτος μέχρι το έτος 2004, οπότε και γράφτηκε στη σχολή Ορνεράκη. Ανακάλυψε τον κόσμο των comics όταν πρωτοδιάβασε ένα τεύχος του Κόναν σε ηλικία 10 ετών. Το 1998 και το 1999, στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Ζωγραφικής, κέρδισε το τρίτο και δεύτερο βραβείο αντίστοιχα. Από το 1997 μέχρι το 1999, σχεδίαζε τα εξώφυλλα για βιβλία των εκδόσεων “Αστάρτη”. Συμμετείχε εθελοντικά ως γελοιογράφος στην ανεξάρτητη φοιτητική εφημερίδα του Παντείου, Παντειακά Νέα. Από το 2002 μέχρι σήμερα δουλεύει ως σχεδιαστής εξωφύλλων και εικονογράφος για τις σειρές βιβλίων Κόναν, Χόκμουν κ.ά. των εκδόσεων Αίολος. Συμμετείχε στο fanzine «KA-Pow», και στις ετήσιες εκθέσεις comics “Εν Αιθρία”, και των μαθητών της Σχολής Ορνεράκη. Από το Μάρτιο του 2005 συνεργάζεται με την εκδοτική «Ψυχής τα Λαμπυρίσματα», γράφοντας και σχεδιάζοντας το πρώτο ελληνικό, μηνιαίο comic, ηρωικής φαντασίας “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα”. Για αυτή τη δουλειά του βραβεύτηκε ως “Καλύτερος Έλληνας Δημιουργός Comics” στα Comicdom Awards από το 2006 , έως το 2008, ενώ το 2007 το comic απέσπασε το βραβείο “Καλύτερης Ελληνικής Σειράς” . Έχει δουλέψει επίσης στο αντιπολεμικό περιοδικό Rock the War για τη διασκευή της ταινίας Λούφα και Παραλλαγή σε comic, στο άλμπουμ Τρόμος και Φαντασία, όπου συνεργάζεται με το Θωμά Μαστακούρη και στο comic prequel της ταινίας “Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Νίντζα”, όλα για τις εκδόσεις «Ψυχής τα Λαμπυρίσματα». Από το 2006 έως το 2008 συνεργάζεται και με τις εκδόσεις Comicworld, εκδίδοντας τις ιστορίες του ως νικητής του διαγωνισμού 24 Hour Comic Book Day, ενώ σχεδιάζει και εξώφυλλα της ελληνικής έκδοσης της σειράς Spawn Godslayer. Το 2005 επανδρώνουν με τον Άρη Καπλανίδη,  την ερασιτεχνική κινηματογραφική ομάδα “Nostalgeek Productions”, και δημιουργούν την ταινία “Ο Πανίσχυρος Μεγιστάνας των Ninja”, η οποία ολοκληρώνεται το 2007. Ακολούθησε η συνεργασία με το σκηνοθέτη Θάνο Κερμίτση για τις ταινίες “Χιτοκίρι 2”, “Παρτίδες με το Χάρο” “Ζήσε σα μπάτσος, ψόφα σα σκύλος” και “Τρωγλοδύτες”. Αυτή την περίοδο σχεδιάζει τη δημιουργία της μεγάλου μήκους ταινίας “Αδάμαστος”, βασισμένης στα “Χρονικά του Δρακοφοίνικα”. Από το 2007 έως το 2011 εργάστηκε στην εφημερίδα Το Βήμα δημιουργώντας γελοιογραφίες για τη στήλη “Βηματοδότης” καθώς και σε άλλα περιοδικά και εφημερίδες.

ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΜΠΑΛΙΔΗΣ (Εικονογράφηση: ΣΥΝΔΡΟΜΟ #3)
Ξεκίνησε τις σπουδές του το 1986, κάνοντας μαθήματα Σχεδίου-Ζωγραφικής στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών «ΠΛΑΚΑ», για να συνεχίσει, το 1988, στο Εργαστήρι του Άγγελου Αντωνόπουλου, καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Το 1991, φοίτησε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βενετίας (τμήμα Ζωγραφικής) και συνέχισε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μιλάνου, στο τμήμα Ζωγραφικής-Ιστορίας Τέχνης-Χαρακτικής-Καλλιτεχνικής Ανατομίας. Από το 1992 μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από είκοσι εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το 2003, διοργάνωσε στην Αθήνα, την 1η Πανελλήνια Έκθεση Κόμικς και Εικονογράφησης «Εν Αιθρία», στα τέσσερα χρόνια διεξαγωγής της οποίας, συμμετείχαν περισσότεροι από 90 καταξιωμένοι Έλληνες δημιουργοί comics. Έχει εκδόσει την τετραμηνιαία ανθολογία ελληνικού comic, ΚΑ-POW, ενώ έχει κάνει σχέδια και animation, μεταξύ άλλων, για την σειρά της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης “Σας αρέσει η μουσική; Η ιστορία της!”, για τη σειρά της ΝΕΤ “Μαθήματα Βιολογίας” και για τη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων “Ένα τρίγωνο στη χώρα των κύκλων” στο πλαίσιο του προγράμματος κατά του ρατσισμού. Τέλος, έχει παρουσιάσει την εκπομπή “Μαθήματα Ζωγραφικής για παιδιά” στη ΝΕΤ, ενώ συμμετείχε στην εικονογράφηση της ανθολογίας των στίχων του συνθέτη Βαγγέλη Βαζαίου (Εκδόσεις Πατάκη). Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Αποφοίτων Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΕΠΑΣΚΤ), της οποίας διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 2004 – 2005.

ΑΛΕΞΙΑ ΟΘΩΝΑΙΟΥ (Εικονογράφηση: ΣΥΝΔΡΟΜΟ #4)
Η Αλέξια Οθωναίου γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές σπουδές της στη ζωγραφική, στο Surrey Institute of Art and Design University College στην Αγγλία (First Class Bachelor of Arts Degree (Hons) και τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην εικονογράφηση και την κινούμενη εικόνα, στο Kingston University του Λονδίνου (First Class Master of Arts Degree (Hons). Από το 2004, έχει δημοσιεύσει εικονογραφήσεις και comics σε ποικίλα έντυπα (Παρά Πέντε, Γκραν Γκινιόλ, Athens Voice, κ.α.), έχει εκδόσει το comic άλμπουμ της “Τσακισμένη Αυγή” (Jemma Press), το comic άλμπουμ (σε συνεργασία με τον Σπύρο Δερβενιώτη) “Bleeding Hearts” (Jemma Press), έχει σχεδιάσει το τέταρτο τεύχος της σειράς ΣΥΝΔΡΟΜΟ (Comicdom Press) και σχεδιάζει το μηνιαίο comic του περιοδικού “Διαβάζω”. Eικονογραφεί παιδικά βιβλία και συμμετέχει σε εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογράφησης και comics, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες για την Αλέξια, στο www.alexiaothonaiou.com


την “ομάδα” των συντελεστών συμπληρώνουν οι:

ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ (Γραφιστική Επιμέλεια #2-#4 | Lettering και Γραφιστική Επιμέλεια Graphic Novel)
ΕΛΛΗ -ASAPH- MOKA (Lettering Σειράς | Επιμέλεια Έκδοσης #2-4)
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (Υπεύθυνος Παραγωγής #2-4 + Graphic Novel, Trailers Σειράς)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΡΙΔΗΣ (Επιμέλεια Έκδοσης Graphic Novel)
ΝΤΟΡΙΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ (Γραφιστική Επιμέλεια #1 | Λογότυπο)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ (Χρωματισμός Εξωφύλλου #1)

——————————————————————————————————————————————————–

Επικοινωνία

COMICDOM PRESS

Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για τη Διάδοση και την Προώθηση των Comics
Ζακύνθου 11 – 11361, Αθήνα
comicdom-press.gr
info@comicdom-press.gr